Videokeuring van bedrijfscollecties als alternatief voor de Holland Holstein sHow 2020

Videokeuring van bedrijfscollecties als alternatief voor de Holland Holstein sHow 2020

Videokeuring van bedrijfscollecties als alternatief voor de Holland Holstein sHow 2020
Dit jaar kan de Holland Holstein sHow helaas niet plaatsvinden. Door de Coronamaatregelen en de 1,5 meter afstand ziet het bestuur geen mogelijkheid om een show te organiseren zoals u dat van ons gewend bent. Op dit moment is het onmogelijk om de vele deelnemers, bezoekers en standhouders uit diverse windstreken bij elkaar te laten komen binnen de gestelde wettelijke eisen. Het houden van een competitie tussen de leden vindt het bestuur erg belangrijk. Vele alternatieven voor de Holland Holstein sHow heeft het bestuur tegen het licht gehouden. Helaas is het praktisch niet uitvoerbaar om een individuele keuring op video te zetten. Daarom wordt dit jaar een alternatief voor de show georganiseerd in de vorm van een videokeuring van bedrijfsgroepen. Hiermee wordt de mogelijkheid geboden om het fokbeleid van het bedrijf te tonen.

Keuze voor bedrijfsgroepen
De competitie zal worden gehouden voor zowel roodbonte als zwartbonte bedrijfsgroepen. Elke bedrijfsgroep bestaat uit drie melkgevende dieren. Tijdens de keuring gaat een internationaal jurylid, samen met een filmploeg, naar de bedrijven toe om de groepen te beoordelen. Het bestuur verwacht een flink aantal aanmeldingen en daardoor een bijzondere competitie tussen de leden met hun bedrijfsgroepen op het eigen erf. Doordat het een thuiskeuring betreft zitten er geen diergezondheidseisen aan vast, waardoor het wellicht voor nog meer leden mogelijk is om deel te nemen.

Jury en invulling worden later bekend gemaakt
De voorbereidingen voor het alternatief van de show zijn in volle gang. Wie de jury wordt van de keuring is op dit moment nog niet bekend. De bedoeling is om de groepen in de maand december te keuren. Op een later tijdstip wordt bekeken hoe en wanneer de kampioenen bekend worden gemaakt. De voorkeur gaat uit naar een gezellige avond, waarbij we gezamenlijk de video kunnen bekijken.

Young Breeders
Ook de Young Breeders kijken naar alternatieven om toch een competitie te houden. Tijdens de Holland Holstein sHow worden de leden ieder jaar uitgedaagd het beste van zichzelf te laten zien, samen met hun beste pink. Dit jaar is dat jammer genoeg niet mogelijk. Maar er komt een alternatief! Binnenkort wordt hierover meer bekend gemaakt.

Terug naar het overzicht