Ledenavond 14 oktober – Fokkerijsuccessen behalen in twee delen

Ledenavond 14 oktober – Fokkerijsuccessen behalen in twee delen

De ledenavond op 14 oktober staat in het teken van fokkerijsuccessen behalen. Twee spekers gaan op dit onderwerp in. ST Holland gaat in op het bepalen van een fokkerijstrategie. Daarna vertelt Emiel Willems hoe hij in één jaar tijd veel fokkerijsuccessen heeft weten te behalen.

Joran Hoegen, hoofd in-en verkoop bij Sexing Technologies Genetics Holland, neemt ons mee in de fokkerijstrategie die ST Holland aanbied. ST Genetics Holland is sinds 2016 importeur van het Amerikaanse bedrijf Sexing Technologies. Sexing Technoligies Inc. werd opgericht met als doel het sexen van sperma en dit product overal in de wereld beschikbaar te maken. ST Genetics biedt een ruim scala aan stieren aan, waaronder de absolute top voor zowel index (Rubicon, Lucent en Poncho) als exterieur (Crown Royal, Crushtime en Jordy-Red)!

Abbink verplettert gevestigde orde in Vriezenveen’ was de titel dit jaar over de fokveedag in Vriezenveen op Melkvee.nl. Hoe Emiel Willems dit voor elkaar kreeg gaat hij tijdens de ledenavond vertellen. Emiel is sinds 2012 bedrijfsleider bij Abbink Melkveehouderij. Op de hoofdlocatie houdt hij 260 melk- en kalfkoeien. Het rollend jaargemiddelde zit op 10.300 liter met 4,05% vet en 3,50% eiwit. Op de hoofdlocatie wordt 120 tot 150 dagen geweid met als doel zoveel mogelijk weidegras in de koeien te krijgen. Emiel geeft aan dat de weidepremie leuk is, maar het belangrijkste is om de koeien fit en gezond te houden. De koeien worden grotendeels tijdens het weideseizoen ’s nachts geweid zodat minimale hittestress optreedt. Daarnaast verhoogt dit ook het arbeidsgemak. Dit is iets wat bij Emiel hoog in het vaandel staat: mooie gezonde koeien geeft hem groot arbeidsplezier.

 

De ledenavond vindt plaats op 14 oktober 2019 in ‘de Bouwakker’ in Hattemerbroek

Terug naar het overzicht