Henrik Wille jureert bedrijfsgroepen videokeuring

Henrik Wille jureert bedrijfsgroepen videokeuring

Hendrik Wille uit Herbergen (Duitsland) jureert, mits de coronaregels het toelaten, de videokeuring van de bedrijfsgroepen. Deze videokeuring is het alternatief van de Holland Holstein sHow.

Henrik Wille is een bekende in de fokkerijwereld. Hij keurde op vele Duitse shows en ook in Oostenrijk, Zwitserland en Rusland. Hij heeft een enorme passie voor shows en voor het fokken van koeien.

Grootse successen behaalde hij met de beroemde koeien Lady Gaga (v. Modest) en Richters Talent Maxima (v. Talent). Op het eigen bedrijf in Herbergen verzorgt hij samen met zijn ouders 100 melkkoeien en 150 stuks jongvee. Hij is uitgesproken over zijn doelstelling: “Het leven is te kort om lelijke koeien te melken. Shows zijn voor mij de belangrijkste reden om boer te zijn.” Henrik was al meerdere keren als bezoeker op de Holland Holstein sHow aanwezig en verheugt zich erop om de fokkers thuis te bezoeken. Hij verwacht een zeer hoog niveau te zien op de topbedrijven van Nederland, net zoals op de Holland Holstein sHow altijd het geval is.

In december kunnen de leden van de Holland Holstein Herds een bedrijfsgroep met 3 koeien tonen aan de jury. Elk bedrijf kan meedoen met een zwartbonte en/of een roodbonte groep. De bedrijfsgroep wordt gejureerd op het eigen bedrijf en de groep wordt vastgelegd op video. De video zal naderhand worden getoond en dan zullen de kampioenen bekend worden gemaakt.

Terug naar het overzicht