Over ons

Wie zijn HHH?

Zoals de naam al doet vermoeden is Holland Holstein Herds (HHH) een landelijke vereniging van fokkers van Holsteinkoeien, zowel rood- als zwartbont. De club is in de jaren ’70 ontstaan toen een groep enthousiaste Holstein-fokkers de Holsteinisering in Nederland op gang wilde brengen. Ook nu nog behoren de leden van de HHH tot de absolute top van de Nederlandse melkveefokkerij en -houderij.

Doelstelling HHH
De HHH bestaat inmiddels bijna 30 jaar en heeft als doel: de Holstein-fokkerij van de Nederlandse veehouders zoveel mogelijk in woord en daad te promoten.

Topgenetica
Onze leden hebben genetica in huis van ’s werelds beste koefamilie’s. De afstamming daarvan zijn de potentiële grondleggers van de volgende generatie fokstieren en fokkoeien in verschillende landen waarin wordt gewerkt aan het verbeteren van het Holstein-ras.

HHH SHOW
De Holland Holstein sHow is een initiatief van de Holland Holstein Herds en wordt georganiseerd door de stichting Holland Holstein sHow. Deze show wordt jaarlijks gehouden en is de enige open nationale show in Nederland. Kijk op www.hollandholsteinshow.nl voor meer info.

YOUNG BREEDERS
Daarnaast besteden wij veel aandacht om de jeugd erbij te betrekken. Deze kunnen lid worden van de Young Breeders Club Nederland. Kijk voor meer informatie op hun eigen website: www.youngbreeders.nl