Zomerexcursie 24 augustus 2016 naar Henk Jan van Driel in Hedel

Zomerexcursie 24 augustus 2016 naar Henk Jan van Driel in Hedel

Hierbij nodigen wij u/jullie uit deel te nemen aan de zomerexcursie met de Holland Holstein Herds naar het bedrijf van Henk Jan van Driel in Hedel op woensdag 24 augustus 2016, aanvang 20.00 uur.

Het bedrijf van Henk Jan van Driel bestaat uit 30 melkkoeien en 40 stuks jongvee. De bedrijfsomvang beslaat 26 hectare. Hiervan wordt 16 hectare als grasland benut, op 7 hectare wordt maïs verbouwd. Op de overige 3 hectare worden aardbeien geteeld. De aardbeien zijn de hoofdtak van het bedrijf. Hier hopen we ook een kijkje te nemen. De 30 melkkoeien behalen samen een gemiddelde productie van 11.000 kg melk met 4,00% vet en 3,40% eiwit.

Het stiergebruik bestaat voor een groot deel uit genomic stieren, waarbij voornamelijk gekeken wordt naar een hoge exterieur score. Op het bedrijf wordt veel waarde gehecht aan goede koefamilies van over de hele wereld. Er wordt ook elk jaar geïnvesteerd in verschillende goede koefamilies, waarmee op het eigen bedrijf kan worden doorgefokt. Dit wordt gedaan door zowel de aankoop van dieren, als de aankoop van embryo’s.

Verschillende dieren worden gespoeld. Dit gebeurt uitsluitend met genomic stieren. Het spoelen gebeurt alleen wanneer er interesse is voor de embryo’s en er een aanzienlijke kans is op nakomelingen met hoge scores. Met de huidige melkprijs is het niet interessant om te spoelen puur voor eigen gebruik. Het doel is dan ook om zo af en toe een stier aan de KI’s te kunnen afleveren. Dit jaar zullen er naar verwachting een aantal hoge pinken gespoeld gaan worden.

De hoogte punten op fokkerij gebied zijn de prestaties op de verschillende keuringen op zowel nationaal niveau (NRM) als regionaal niveau (o.a. Noordeloos, Bloesemshow en Hoornaar). Met als meest recente succes het kampioenschap bij de oudere koeien op wintershow te Noordeloos met De Crob Rita 6685.

Adres:
H.G.J. van Driel
Winkelseweg 16
5321 NA Hedel

We hopen op een goede opkomst, u mag als lid een introducé meenemen.

Tot ziens op 24 augustus a.s.

Terug naar het overzicht