Persbericht – Dochtergroepen bekend voor Holland Holstein sHow!

Persbericht – Dochtergroepen bekend voor Holland Holstein sHow!

Dochtergroepen bekend voor Holland Holstein sHow!

Bijna 2 jaar na de laatste editie zijn we in de laatste fase van de voorbereidingen van de Holland Holstein sHow. Met genoegen kunnen we melden dat er 3 dochtergroepen getoond worden. Zowel vrijdag 26 als zaterdag 27 november zijn de groepen op stand te bewonderen. Zaterdagmiddag rond 13.15 uur worden de dochtergroepen gepresenteerd in de showring.

Masterrind

Masterrind laat een groep zien van Ptit Coeur Doorman Darlingo (Doorman x Gold Chip x Mr Sam). Moeder DH Gold Chip Darling EX96 , die terugvoert op Snow-N Denises Delia EX95 is een Swiss Expo kampioen die door haar zoon Darlingo haar geweldige exterieur doorgeeft. Binnen zijn hoge totaal exterieur vallen met name de geweldige kruizen en uiers op.

WWS

WWS presenteert dochters van Woodcrest King Doc (Kingboy x Mack x Snowman). Stammoeder is de wereldwijd bekende Glenridge Citation Roxy EX97. Van vader Kingboy werd een aantal jaren terug een dochtergroep getoond op de HHH-sHow. Binnen de top 100 TPI staat King Doc actueel op nr. 15 en is in die lijst veruit de hoogste exterieurstier. Naast fraaie, productieve dochters heeft King Doc ook in de mannelijke lijn grote invloed.

Semex

Semex toont een groep van Legend-Maker Victor (Kingpin x Liquid Gold x Shottle). Ook hier zo’n bekende stammoeder: MS Kingstead Chief Adeen-ET EX94. Victor is een van de hoogste dochter geteste stieren in Canada. Hij laat een zeer compleet exterieur zien met hele beste uiers en benen. Daarbij is het een echte gehaltespecialist.

Wervelende showdagen

Vrijdag 26 november staat in het teken van de Young Breeders. Gestart wordt met de scheercompetitie, gevolgd door het showmanship en tenslotte de exterieurkeuring. Vanaf 17.30 uur is het Holland Holstein Home open waar de huldiging van de Young Breeders kampioenen plaatsvindt. De Fokker van het Jaar wordt bekend gemaakt en de Young Breeders Sale wordt gehouden. Dit alles onder het genot van eten, drinken en muziek. Aansluitend vindt het Fokkersfeest plaats. Zaterdag 27 november staat in het teken van de koeien: de individuele keuringen van Holstein en Red Holstein, dochtergroepen, bedrijfsgroepen en uiteindelijk het defilé met de kampioenen van zowel de vrijdag als de zaterdag en de bekendmaking van de Algemeen Kampioenes!

Terug naar het overzicht