Jorien Bouwmeester wordt volgend jaar de nieuwe voorzitter van de Holland Holstein Herds

Jorien Bouwmeester wordt volgend jaar de nieuwe voorzitter van de Holland Holstein Herds

Jorien Bouwmeester wordt volgend jaar de nieuwe voorzitter van de Holland Holstein Herds. Op de jaarvergadering van april 2020 zal ze de voorzittershamer overnemen van Hans Puttenstein.

Jorien Bouwmeester (29) is opgegroeid op een melkveebedrijf in Rijssen, waar de liefhebberij voor de fokkerij is ontstaan. Het hoogtepunt tot nu toe is het kampioenschap vaarzen op de HHH in 2017 met Irma 108 (v. Ladd P). Bestuurlijke ervaring heeft Jorien opgedaan in Wageningen bij studievereniging “De Veeteelers”. Daarnaast is ze periode 2012-2017 actief geweest voor JVC Overijssel Flevoland, waarvan de laatste jaren als voorzitter.

Sinds 2014 runt Jorien het secretariaat van de HHH en is ze nauw betrokken bij de organisatie van de show en de daarbij behorende beurs. Jorien heeft een aantal duidelijke doelen voor de toekomst. Ten eerste een goede samenwerking met het gehele bestuur en de vele vrijwilligers. Tevens het continueren van de deelnemersomvang van de show, het nog sterker profileren van de Young Breeders op de show en de gehele uitstraling en professionalisering van de show en beurs. Voor de leden willen we inspirerende ledenavonden neerzetten waarbij diverse thema’s aan bod komen. Deze avonden zijn ook interessant voor de Young Breeders, zodat we nog meer interactie krijgen tussen jong en oud.

Jorien wordt de eerste vrouwelijke voorzitter van de HHH. Ze is getrouwd met Henry Bouwmeester die samen met zijn ouders een melkveebedrijf runt in Lochem. In haar vrije tijd werkt ze graag mee op het bedrijf, naast haar werk als onderzoeker fokwaarden bij coöperatie CRV.

Onder leiding van Hans Puttenstein is de HHH-vereniging flink geprofessionaliseerd. In de 10 jaar dat hij voorzitter is geweest is de vereniging enorm gegroeid in ledenaantal, koeien en deelnemers op de Holland Holstein sHow en vooral bij de Young Breeders. Het enthousiasme van de leden maakt het voor het bestuur en de vrijwilligers een feest om de show en de ledenavonden te organiseren. De internationale uitstraling die de HHH-show de afgelopen jaren heeft verworven is een succes dat we hebben kunnen behalen door de inzet van heel veel mensen binnen onze vereniging. Het is de enige keuring ter wereld met internationale allure die georganiseerd wordt met uitsluitend vrijwilligers. Daar ben ik trots op! Vol vertrouwen geef ik de voorzittershamer volgend jaar door aan Jorien“, zegt Hans.

Terug naar het overzicht